Gå til innhold

Favoritter

Dette er en tilfeldig samling, kanskje ikke av oppskrifter, men av ting jeg har laget eller spist som var knakende gode idéer, men som jeg muligens kommer til å glemme, fordi jeg er en kongelpong og etterhvert som tiden går, slutter jeg å lage dem.

NICECREAM MED SALT MAPELSIRUP, PECAN OG KANEL
Jeg er ikke i utgangspunktet så glad i is, men jeg har skikkelig dilla på nicecream. Det er is som er laget med frosset banan. At det er sunnere og kan være vegansk er ikke så interessant for meg, jeg er mest opptatt av at det er sabla godt. Særlig om du lager nicecreamen med baileys. Hvis ikke finker det med en skvett fløte. Som saus på hakker jeg opp noen pecannøtter, strør over litt salt og kanel, og heller oppi maple syrup. Sabla godt.

DESSERT MED OREO, KOKOS OG KIRSEBÆR
Denne har jeg nesten glemt hvordan man lager. Det er vel en slags ostekake (selv om jeg har laget bunnen litt mer pudrete). Man tar oreokjeks, knuser og blander med smeltet smør og setter kaldt. Så blander man to bokser kokos-yoghurt med en boks kokosmelk, lager til sitrongele med halv mengde væske etter anvisninger, avkjøler og blander. Helles over de stivnede kjeksene. Spises med kirsebærsaus eller -grøt, gjerne med hjemmelaga kirsebærlikør.

Reklame
%d bloggere liker dette: