AVSLØRTE BONDEPIKER
Jeg har ikke laget tradisjonsdesserten tilslørte bondepiker før, og jeg klarte selvsagt ikke å følge oppskriften denne gangen heller. Derav den alternative tittelen. På grunn av all kanelen, er det jo også en mye heitere rett.
Du trenger:
1 kartong kremfløte
3 ts Vaniljesukker
1 glass eplesyltetøy (eller epler og sukker)
1 pakke havrekjeks eller hobnobs
1 pose nøtter
1 flaske sirup (mellommørk eller maple)
1 pk kanel
Hvis du vil koke epler selv, må du skrelle eplene og skjære i passe biter. Ha i en kasserolle, dekk så vidt med vann. Sukre etter behag, og kok eplene møre. Men eplesyltetøy funker like godt.
Bland sirup og kanel. Du kan godt bruke en hel pakke kanel. Sånn refillpakke, kanskje ikke et helt glass. Et halvt glass, da. Ok, bare smak til.
Mos kjeksene halvgrovt. Litt motstand er fint. Hakk nøttene, heller ikke for fint. Du kan bruke både hassel, mandel, pekan eller andre nøtter.
Pisk kremen og tilsett vaniljesukker.
I serveringsglass, hell litt av kanelsirupen i bunnen. 3-4 ts i hvert glass. Legg kjeks, eplesyltetøy og krem i pene lag. Avslutt med et dryssel av sirupen, og noen flak med nøtter.
Overraskende godt. Det bor en avslørt bondetøs i oss alle.