Gå til innhold

AVSLØRTE BONDEPIKER

september 28, 2018

Jeg har ikke laget tradisjonsdesserten tilslørte bondepiker før, og jeg klarte selvsagt ikke å følge oppskriften denne gangen heller. Derav den alternative tittelen. På grunn av all kanelen, er det jo også en mye heitere rett.

Du trenger:
1 kartong kremfløte
3 ts Vaniljesukker
1 glass eplesyltetøy (eller epler og sukker)
1 pakke havrekjeks eller hobnobs
1 pose nøtter
1 flaske sirup (mellommørk eller maple)
1 pk kanel

Hvis du vil koke epler selv, må du skrelle eplene og skjære i passe biter. Ha i en kasserolle, dekk så vidt med vann. Sukre etter behag, og kok eplene møre. Men eplesyltetøy funker like godt.

Bland sirup og kanel. Du kan godt bruke en hel pakke kanel. Sånn refillpakke, kanskje ikke et helt glass. Et halvt glass, da. Ok, bare smak til.

Mos kjeksene halvgrovt. Litt motstand er fint. Hakk nøttene, heller ikke for fint. Du kan bruke både hassel, mandel, pekan eller andre nøtter.

Pisk kremen og tilsett vaniljesukker.

I serveringsglass, hell litt av kanelsirupen i bunnen. 3-4 ts i hvert glass. Legg kjeks, eplesyltetøy og krem i pene lag. Avslutt med et dryssel av sirupen, og noen flak med nøtter.

Overraskende godt. Det bor en avslørt bondetøs i oss alle.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: