En melk til besvær
Jeg prøver Starbucks for første gang, fordi de er de eneste på flyplassen som har en kake jeg har lyst på (sitronkake). Jeg tenker at det hadde vært godt med melk til kaken, og spør om de har det. Det har de. Jeg kan få hel, lett eller skummet, og jeg vil selvsagt ha hel. Den unge mannen skriver dette på en pappkopp, og lurer så på hva jeg heter.
Litt forfjamset svarer jeg Sunniva. Han skriver også dette på koppen, og ber meg om å ta med den og kaken til hans unge kollega en halvmeter bortenfor. Hos henne får jeg betale, levere fra meg koppen og få beskjed om å vente der borte, enda en halvmeter til venstre.
Jeg venter. Det går seks minutter. Det er ni stykker bak kassa, og ca fem personer foran. Noen av dem får chai latte og kaffe machiato. Jeg får ikke melk.
Den unge mannen (en ny en, han her er hele to og en halv meter til venstre for den første) finner etterhvert pappkoppen min, vifter den i været og lurer på hva det står på den.
Det er ganske åpenbart at det står Suniva på den. Med en N.
Jeg prøver å vinke litt, og fire unge mennesker stikker hodene sammen bak disken. Venstremannen bøyer seg fram til meg og spør, med et forvirret utrykk:
– Do you want your milk steamed, or just…cold?
– Kaill, sier jeg, for jeg er på mitt aller mest trønderske når jeg er i Bergen.
– Æ ska bare ha kaill, vanlig H-mælk.
Det ser ut til at noe lysner bak disken, og samme unge mann tar fram en ny kopp, av plast denne gangen, og skribler noe på den.
– HALLO, MANNEN! Jeg står rett foran deg! Vi trenger ikke å kodifisere vår videre kontakt med sosialt normgitte lyder – vi har allerede blikkontakt…sier jeg ikke. Isteden ser jeg ham helle H-melk i koppen. Han holder den opp, litt beskjemmet, og mumler noe som begynner på S.
Alle ni bak disken ser lettede og fornøyde ut. Etter sånn ti minutter, ni servitører, en pappkopp og en plastkopp senere, får jeg en kopp med kald, ikke steamet melk, type H. Det står «Samira» på den.
Kaka var god, da.