Skip to content

Stakkars småpiker – eller var det pikker?

februar 13, 2016

Ser at mange er opprørte over at Kari Jaquesson har snakket hardt til jenter fra Unge Venstre i dag. Dette er ikke et forsvar for Jaquesson personlig – jeg synes dama er en vandrende katastrofe som burde få munnkurv permanent påsydd, jeg er mer forundret over disse stakkars småpikene som ble så forulempet.

For det første så syntes jeg det var underlig at dette ser ut til å skje forut for hver eneste 8.mars. NoenTM går på parolemøte, NoenTM blir fornærmet, NoenTM løper gråtende til pressen og klager over hvor lite inkluderende disse kvinnesaksfruentimmerene er.
Hvert. Jævla. År.

Faktisk, for de av oss som ikke har historisk hukommelsestap, så er dette en retorikk kvinnekampen har blitt møtt med helt siden vi begynte. Suffragettene er bare noen kranglete kjerringer, de vil ikke ha like rettigheter for alle, de vil bare fronte sine egne, egoistiske saker. Kvinner kan ikke diskutere, de kan bare krangle. Seeee på de uskyldige barna, de stakkars småpikene.

Men serr – enn å be en søttenåring om å gå og suge pikk, dah?!? Nå var det strengt tatt ikke akkurat det som ble sagt, men serr – hvis Unge Venstre virkelig ønsket å bli inkludert i Kvinnedagen, om de ønsket å bli hørt i saken sin – hvorfor deltok de ikke i diskusjonene fra starten av? Hvorfor bidro de ikke til organiseringen? Hvorfor dukket de opp på det aller siste møtet og slengte utav seg en sak de visste ville skape bråk?

For joda – Unge Venstre visste at det ville bli bråk. De har nemlig gjort akkurat det samme før, i flere byer, i alle fall tilbake til 2007. Da gikk leder for Unge Venstre ut og klaget over at Kvinnedagen var så dominert av venstresiden, og at de ikke følte seg velkomne på møtene. Igjen uten å ha bidratt i forkant av det aller siste møtet, selvsagt.

For to år siden var det for eksempel småpiken Alette som ble snakket litt hardt til da hun – også – kom i siste liten med samme kontroversielle parole, hvorpå hun – også – løp sporenstreks til pressen for å syte over at hun hadde blitt så forulempet, stakkar:

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/–De-ba-meg-ga-hjem-og-grine-2844009.html

Om vi leter etter en fellesnevner i disse, så er det IKKE Kari Jaquesson, det er de stakkars småpikene fra Unge Venstre, og deres strategi for å få kvinnesak til å framstå som kjeklete, fiendtlig og destruktiv – igjen. Denne typen propaganda burde være kjent for de fleste. Den er i alle fall gammel nok til å være på museum.

Reklamer

From → Skriblerier

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: