Skip to content

Kvinnelige samuraier og keiserinne Jinhú

februar 3, 2016
Det er få som er så bøse som samuraier, kanskje bortsett fra onna bugeisha – japanske, kvinnelige krigere som gjerne sloss side-ved-side med samuraiene, og tilhørte samme adelige klasse som dem.

Det vil si, onna bugeisha fantes lenge før samuraiene ble påtenkt, og en av de mest kjente var keiserinne Jingu, som levde sånn omtrent i årene 169-269 vt. Etter at kællen hennes ble drept, invaderte hun like godt Korea som hevn. I tillegg innførte hun visstnok sosiale og økonomiske reformer hjemme.

Keiserinne Jingú var hersker i Japan fra år 201 til 269 vt. Hun var muligens sjaman, og ledet visstnok en hær i invasjon av Korea. Jingú var en av ni regjerende keiserinner i Japan, og kanskje den eneste krigeren av dem, men kvinnelige krigere var også vanlig senere i Japansk historie.

Selv om onna bugeisha-krigerne alltid var få i tallet, særlig etterhvert som synet på kvinner i Japan innsnevret seg til å kreve at de oppførte seg som vakre baby-maskiner, var det allikevel en liten styrke med onna bugeisha som kjempet i slaget ved Aizu i 1868. Onna-bugeishaer slåss helst med naginata, et langt knivblad festet på enden av en stokk.

Reklamer

From → Skriblerier

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: