Skip to content

Vismann

desember 28, 2015

Tingvollost har høstet mange premier og lovord for sin blåskimmelost Kraftkar, som vi har omtalt her tidligere. Vismann omtales av og til som lillebroren til Kraftkar, men det er strengt tatt Vismann som kom først.

Vismann er også ystet på kumelk fra Tingvoll gård, men i motsetning til blåskimmelosten Kraftkar er Vismann en blanding mellom blåmuggost og brie. Som de andre ostene til Tingvoll, har også denne vunnet en hel haug med priser.

Tingvoll kaller den en mild blåskimmelost, men jeg synes egentlig hvitmuggen er mest framtredende. Og det er bare et pluss, for det er bedre med en sterk brie enn en svak blåskimmelost.

Jeg spiser den med hjemmelaget hasselnøtthonning (ikke av meg – jeg er velsignet med flinke, rause venner som gir gode gaver). Det er en smart og klok smaksblanding. Vis, kan man si.

 

Vismann 3

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: