Skip to content

Tante yster 3: Kveldsstell for oster

november 18, 2015

Nå har a Gammel-Gyda fra Oppi-Tyten pønta seg. Dvs, jeg syntes skorpedannelsen gikk litt tregt, så jeg la den på ei fletta matte så det skulle bli litt lufting ponni stakken. Det er derfor den har fått litt mønster på.

Det er ei og ei halv uke etter ystinga. Nå har osten tørka ganske godt ut, og skorpa ser riktig fin ut på de fleste steder. Over helga går vi fra to ganger kyss, klapp og vask pr. dag, til kaldere oppbevaring på rundt 10 grader, og vending annenhver dag uten vasking med mindre det er nødvendig.

Det har kommet bittelitt blåmugg i skallet som har blitt skrapa vekk og vasket godt med saltlaken. Det har vært litt utfordrende å komme til muggtilløp i sprekkene, siden jeg ikke var helt heldig med skjæringa av ostemassen og pressinga av osten etterpå, og det derfor dannet seg noen litt uheldige sprekker i overflaten. Det spørs om me må juksa litt og forsegle sprekkene med smør når vi går over til kaldlagring.

Ellers står det bra til oppi Tyten.

12038822_988981547790455_8696631777696564277_o

Advertisements

From → Ysting

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: