Skip to content

Amber mist

oktober 23, 2015

De slår sjelden feil, de bevingede ord: Alt som er godt ilein, er godt ilag. Og jo bedre ilein, jo bedre ilag, sant? De må ha tenkt noe sånt på Snowdonia Cheese Company da de kom opp med ideen om å blande voksen cheddar med whisky.

Råvarene er viktige. Snowdonia Cheese Company bruker melk fra lykkelige kyr som bare har spist gress i de nordwalisiske fjellene, ikke noe sånt muggent kraftfor på bås. Melken er upasteurisert. Alt dette skulle være et godt grunnlag for en skikkelig kvalitets-cheddar.

Å blande den med whisky virker nesten litt frekt. Litt over kanten dekadent, egentlig. Osten er da også pakket i en prangende orange voks, og har fått det svulmende navnet Amber Mist. Men det er ikke feil. Nei, det er veldig, veldig rett. Osten er en knakende god, myk og smuldrete cheddar, med akkurat passe overtoner av whisky-røyksmak.

Jeg ser enkelte anbefaler å drikke whisky til osten, men med mindre det du egentlig vil er å spise ost til whiskyen, så anbefaler jeg heller te. Te er aldri feil, heller ikke til ost.

Snowdonia Cheese Company produserer en hel rekke med smakssatt kvalitets-cheddar; Black Bomber, Ginger Spice, Pickle Power, Beechwood, Red Storm og Green Thunder. En av disse står i kjøleskapet mitt og lokker, til senere.

amber-mist
Reklamer

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: