Skip to content

Vacherin Mont d’Or

oktober 6, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Mont d’Or er en variant av osten Vacherin, det vil si, det er den sveitsiske varianten av Vacherin, som også produseres i Frankrike.

Mont d’Or er ystet på kumelk, og da kun av vintermelk, og er en halvmyk ost med skorpe av rødkitt. Den lagres fra 3-12 uker. Kjernen på en god ost skal være meget myk, helst rennende, og smaken er rik uten å være for skarp.

Som Chaume så er en tradisjonell måte å spise den på oppvarmet i treboksen den kommer i, slik at den blir nesten som ostefondue. Det anbefales også å putte tynne skiver av hvitløk ned i osten før den varmes slik, og jeg kan ikke se hvordan dét kan bli feil på noe som helst vis.

Forøvrig så er den en fortreffelig bordost, for eksempel med marmelader til følge. Det sier kanskje litt om smaken at den har blitt kalt «ostenes hellige gral».

Vacherin_Mont_d'Or

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: