Skip to content

Tallegio

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Dette er en italiensk, halvmyk kittost, ystet på kumelk og lagret i rundt førti dager. Den har visstnok meget gamle tradisjoner, helt tilbake til romertiden, sies det. Eller til nihundretallet. Eller i alle fall til attenhundretallet.

Uansett så er den sabla god. Myk, kremete, rundt og fin i smaken. Som italienere flest så eier den ikke skam, og legger ikke noe i mellom for å bli produsert i varianter som inneholder både rosiner og nøtter, eller til og med sitron.

Den kan spises som den er, men er også en fin smelteost. Italienerne bruker den i risotto eller polenta, baker den eller putter den inni sopp.

Jeg måtte til Sverige for å kjøpe den, og kan ikke komme på at jeg har sett den i Norge noen gang. Dessverre.

Oppdate: Joda, det hender den finnes på Meny.

taleggio

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: