Skip to content

Roquefort Papillon Black Label

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Roquefort kalles ostenes konge, og selv om det muligens kan sies å være et uttrykk for fransk arroganse, så er det ikke helt ufortjent.

Denne blåmuggosten har en imponerende lang historie, og skal ha blitt beskrevet alt av Plinus den eldre i år 79. Den er nevnt med navn i en kilde fra 1060.

Det er kun oster produsert i hulene ved Roquefort-sur-Soulzon som kan kalle seg roquefort, og osten må ystes på sauemelk fra bestemte saueraser.

Black Label er den lengst lagrede osten til produsenten Papillon. Den modnes i 4-6 måneder. Smaken er salt og skarp, med toner av jord og smørsyre.

Definitivt en ost for kjennere, som passer både på bordet sammen med honning eller fikenmarmelade, og i matlaging.

roquefort-cheese-black-label-half-wheel-aoc-approx-3lbs

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: