Skip to content

Kraftkar

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Kraftkar er en norsk ost som er produsert på Nord-Møre, nærmere bestemt på Tingvoll. Den er en klassisk blåmuggost med rættli vaksi smak, og har vunnet flere priser, som gull på Nordisk Ostefestival, og ikke minst prisen for beste kumelksbaserte blåmuggost laget ved håndverksysterier utenfor Storbritannia på verdens største ostefestival, International Cheese Awards i Storbritannia.

Tingvollost er et gardsmeieri som ble etablert i 2003, og holder til på gården Saghaug, hvor det har vært dokumentert drift i over 700 år.

Kraftkar modnes i minst seks måneder, og snus for hånd annenhver uke. Tingvollost anbefaler Kraftkar på pizza, men den kan også nytes på klassisk vis med brød eller kjeks, og valnøtter og honning er godt følge.

Kraftkar

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: