Skip to content

Huldreost

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

I disse lavkarbohysteritider med historisk forvirrede treningsnarkomane og barnehager som forbanner norske tradisjonsprodukter, slår jeg gjerne et slag for et unikt, norsk tradisjonsprodukt, nemlig brunosten. Dette til tross for at brunost produseres av myse og dermed altså ikke egentlig er en ost.

Restauranten Noma i København, kåret til verdens beste ved flere anledninger, bruker den i en dessert, og osten har også mottat flere priser innenlands.

Huldreost er en brunost produsert av Avdem gardsysteri, og inneholder einer, kvannfrø og trestjernes Løiten Aquavit. Jeg er ikke helt overbevist om de to første, men det siste synes jeg er en god idé.

For dette er en meget smaksrik og skarp brunost, kanskje ikke noe man har på frokostbrødskiva, men på havrekjeks eller ristet grovbrød er den snadder. Jeg mistenker at den også er helt uovertruffen skavet over havregrøt.

Huldreost

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: