Skip to content

Grotteost

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Grotteost er den premievinnende sensasjonen fra Hitra gårdsmat. Den ystes på rå melk, dvs melk som ikke er pasteurisert. Dette gjør at osten modnes bedre og utvikler generelt bedre smak.

Osten modnes i ei spesiell grotte (derav navnet), og vendes jevnlig med kjærlig hånd av produsent Bodil Birkeland. Grotteost er en kittost som modnes i sju måneder eller mer.

Både melken og løypa kommer fra gårdens egen besetning, og gården har også vunnet priser for kvalitetsmelk og godt dyrestell. Kurasen er den gamle norske Sidet Trønderfe/Nordlandsfe (STN).

Når den i tillegg sorterer under kortreist mat, så er det all grunn til å spise grotteost med god samvittighet.

grotteost-780x420

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: