Skip to content

Fourme D’Ambert

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Dette er en seriøst gammel ost. Gammelost kan bare gå og legge seg; Fourme D’Ambert går helt tilbake til romertiden, eller til druidene, om man skal tro franskmennene. Det skal man strengt tatt ikke (de liker å smøre på tykt når de snakker om sin mathistorie), men det er jo trivelig å tenke at man spiser samme type ost som Gaius og Obelix.

«Fourme» er et gammelfransk ord og et låneord fra latin «forma», som betyr ost, rett og slett. Det er en blåmuggost ystet på kumelk, og i dag benytter man samme muggkultur som i den mer kjente Roquefort.

Den modnes fra én til flere måneder, men har en rund og fin smak og som sådan ikke en dum ost å starte med om man er ostejomfru. Som blåmuggoster flest er den fin både som bordost og i matlaging.

????????????????????????????????????

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: