Skip to content

Chevre

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Chevre er en av de virkelig gamle, klassiske, franske ostetypene. Den ystes på geitemelk, og kommer både fersk og lagret, da med et lag av hvitmugg utenpå.

Den kan spises alene og grilles gjerne, men den skarpe, friske smaken gjør at den også er egnet i matlaging, og da særlig sammen med røykelaks, ovnsbakt hvitløk, valnøtter eller honning.

Som en kuriositet kan nevnes at geitemelkens kjemiske sammensetning likner mer på menneskemelk enn kumelken gjør, og at folk som er allergiske mot ost av kumelk, ofte tåler geitost bedre.

Chevre

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: