Skip to content

Cheddar

oktober 5, 2015

Vrangtante tester oster, til allmenn og egen forlystelse (mest egen).

Cheddar er den kvintessentske engelske osten, og er en ostetype som kan spores helt tilbake til 1100-tallet. Osten har sin opprinnelse i byen Cheddar, som ligger ikke så langt fra Bristol i Somerset.

Det er en halv-hard ost av kumelk, og konsistensen er litt crumbly, som det heter på nynorsk. Fargen varierer fra ganske lys til nesten oransje, og lagringstiden er fra noen måneder til over ett år. Hvis du vil sikre deg en ost som virkelig er produsert i Somerset, skal du gå for West Country Farmhouse Cheddar, som er en beskyttet merkevare.

Under andre verdenskrig og i ca ti år etterpå, var det forbudt å bruke den dyrebare melken til å produsere noe annet enn cheddar i England. Det er kanskje dette som har gjort at cheddar ofte blir betraktet som en kjedelig ost, noe som slett ikke er tilfelle. En god, skarp cheddar egner seg like godt i smørbrød, i matlaging og til ostemåltider.

Cheddar

Advertisements

From → Ost

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: