Skip to content

3: Hellstrøms ovnsbakte svinenakke

februar 6, 2015

VrangTante tester ferdigmat – slik at du slipper

 

En pågående test av ferdigmat, frambragt av patologisk nødvendighet. Som «ferdigmat» regnes fersk mat, tilberedt vakumpakket i plastikk, beregnet å kunne varmes opp i mikrobølgeovn.

3: Hellstrøms Ovnsbakt svinenakke
Ja, du ble kanskje litt overrasket over at Eyvind Hellstrøm selger ferdigmat? Det ble jeg også, første gang jeg så dem i butikkhylla. Overrasket, og ikke så rent lite skuffet. Og forventningsfull.

Egentlig så er det franske Fleury Michon som er produsent, da. Prisen er litt høyere, men ikke innmari mye høyere. Porsjonen er imidlertid litt mindre.

I motsetning til veldig mye annen ferdigmat, så SMAKER denne retten ganske mye. Eller svinenakken kunne faktisk ha smakt litt mer av svin, men den er i alle fall mør. Potetstappen smaker potet, og er grovmost. Sausen er en Armagnac-saus med aprikos og svisker, ingefær og sitrongress. Det er en god saus, om man liker at sausen er litt søt, og det gjør jeg.

Ja, Hellstrøm, dette er ganske vellykket, selv om det altså ikke smaker festmat. Det smaker rester av festmat når du varmer det opp i mikroen dagen etter, faktisk. Men hadde det vært så vanskelig å legge til en liten pakke med grønnsaker?

Kommer jeg til å kjøpe den igjen?
Ja, det gjør jeg. Oppvarmet festmat kan være stas på en sliten dag, det.

H Svinenakke

Mangler det ikke noe grønt her, Hellstrøm?
Advertisements

From → Ferdigmat

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: