Skip to content

2: Fjordlands oksekjøtt i saus

februar 5, 2015

VrangTante tester ferdigmat – slik at du slipper

En pågående test av ferdigmat, frambragt av patologisk nødvendighet. Som «ferdigmat» regnes fersk mat, tilberedt vakumpakket i plastikk, beregnet å kunne varmes opp i mikrobølgeovn.

2: Fjordland oksekjøtt i saus
Dette er en rett som kjennes igjen fra bestemødres kokebok som «kjøtt i mørket». Prinsippet er enkelt. Du tar noe kjøtt som er til overs eller er av den billige, seige varianten, strør over mel, steker litt i smør før du heller over vann og lar det koke til det til hællve…jeg mener til det blir mørt.

Dette er en ujålete, men på sin måte tradisjonell rett, av den typen man fikk på veikroer og kantiner før burger og kebab ble populært. Siden alle bestanddelene skal kokes allikevel, er det ikke så problematisk å overføre prinsippet til ferdigmat. Både poteter, erterstuing, kjøtt og saus er helt akseptabelt. Kjøttet er mørt, sausen er ikke for tynn og den smaker til og med litt okse. Bonus for å ha med en liten pakke med tyttebærsyltetøy.

Kommer jeg til å kjøpe den igjen?
Ja, denne har jeg spist (nesten) helt frivillig flere ganger, særlig på grunn av ertestuingen, som jeg normalt ikke er så flink til å huske at jeg liker.

Fj Okse

Reklamer

From → Ferdigmat

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: