Skip to content

Papegøya ho Paritte-Lora

oktober 28, 2014

Min oldefar Joackim var sjømann, og en av de eksotiske tingene han tok med seg hjem til Trøndelag fra det store utland, var ei papegøye ved navn Jacob. Jacob ble en aldri så liten lokal sensasjon på den trønderske landsbygda, men det var egentlig to papegøyer som skulle ha vært med oldefar hjem fra sjøen. Jacob hadde nemlig en kjæreste, papegøyefrøkna Paritte-Lora.

Papegøyer er meget monogame dyr, og holder seg stort sett til én partner, og papegøyer lever lenge. Deres trofasthet er imidlertid ikke parallell med deres flygeevne. Papegøyer kan stort sett bare fly korte avstander. Dette fikk dessverre fatale konsekvenser for de to elskende på skipet på vei til Norge, hvor de bevegde seg fritt rundt, og gjerne tok små flyturer rundt dekket.

Denne spesielt uheldige gangen feildømmet paret derimot retningen på skipet, eller kanskje kom det et vindkast som drev dem bort, jeg vet ikke. Men Paritte-Lora klarte ikke å ta igjen skipet, og druknet der på havet.

Jacob var utrøstelig, og han glemte henne aldri. I flere år etterpå kunne han sitte for seg selv og synge om «papegøya ho Paritte-Lora».

Reklamer

From → Skriblerier

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: