Middag på Nattergalen Bar & kjøkken
Det må sies. Jeg har vært skeptisk til dette stedet. Kanskje på grunn av den middelmådige fastfoodsjappa O’Martin som lå her før. Kanskje fordi de prøver å være litt av alt – lunsj, middag, burgere, pizza, bar om kvelden – the works.
Jeg biter med glede den skepsisen i meg og sier: WOW! Kan ikke huske sist gang jeg ble så positivt overrasket over mat på spisesteder i Trondheim noen gang.
Jeg spiser indrefilet med gorgonzolasaus. Det koster kr.269,-. For min del så kan gorgonzolasaus godt smake litt mer gorgonzola, men den er god. Biffen er stekt akkurat slik jeg ba om, og er mør nok. Aspargesen er utsøkt (ingen frosne produkter her, nei). Jeg blir imidlertid mest imponert over balsamicoeddikreduksjonen og urteoljen de har dandert rundt kanten av tallerkenen. En perfekt, syrlig/søt balanse til den tunge sausen. Nam!
Det eneste jeg har å pirke på, er at retten kommer med fløtegratinerte poteter. Fløtesaus sammen med gorgonzolasaus? Hm, nei. Heldigvis er jeg forutseende nok til å be om å få stekte potetbåter isteden.
Stekte potetbåter er noe jeg ofte blir skuffet over. De er gjerne enten for harde, eller soggy utapå. Disse er perfekte. Sprø utapå, myke inni.
Desserten (eplekake med is) er også grei, og essensielt: jeg får den samtidig med espressoen av en særdeles trivelig og hjelpsom betjening.
Yezz. Skepsis away. Ser fram til å prøve hva annet de har å by på ved en senere anledning.